bookstepswandeltocht.nl

6e Booksteps-wandeltocht succesvol ondanks kou en regen

Zaterdag 21 maart, de eerste dag van de lente, begint koud en nat. Om 7.00 uur komen de vrijwilligers bijeen in het Revius Lyceum. Vrijdag 20 maart heeft de routeploeg de routes van pijlen voorzien, vandaag wordt eerst gecontroleerd of alle pijlen nog hangen. Anderen richten de startlocatie, EHBO-post en koek en zoopies in, hangen de SGWB-vlag op aan het hek, plaatsen Booksteps-borden bij de rotondes en verkeersborden langs 60km wegen. 

De verkeersregelaars arriveren en om 8.15 uur schrijft de eerste wandelaar zich in. Hoeveel zullen er komen? Klokslag 9.00 uur klinkt het fluitsignaal en de wandelaars gaan gehuld in regenkleding, handschoenen en stevige schoenen op pad. Ook grote paraplu's ontbreken niet. In de loop van de ochtend wordt het droger en gaat zelfs de zon schijnen.

Dit jaar gaan de routes door weilanden, essenhakhoutvelden en bossen, over boog-bruggen en smalle plankbruggetjes, langs kasteel Sandenburg en Darthuizen en over landgoed Broekhuizen. Onderweg zijn er gezellige, warme en droge rustgelegenheden, die druk bezocht worden. Er klinkt zelfs pianomuziek. Via klompenpaden wandelt iedereen weer richting Wijk bij Duurstede. Daar onder de molen Rijn en Lek door, langs de walmuur en het kasteelpark om tenslotte via de hoogstam Hordenboomgaard terug te keren op de startlocatie. 296 wandelaars vertellen enthousiaste verhalen en genieten van koffie, kroket en kaas. Iedereen is vol lof en zegt toe volgend jaar weer graag op de derde zaterdag van de derde maand (19-03-2016) van de partij te zijn.