bookstepswandeltocht.nl

7e Booksteps-wandeltocht


Zaterdag 19 maart begint grijs maar droog. De vrijwilligers starten op 07.00 uur: verkeersborden plaatsen langs 60km wegen, controleren of alle pijlen nog hangen, het Revius Lyceum inrichten met inschrijftafels, start-, SGWB- en Bookstepstafel, koffie- en thee zetten, etc. etc. 

Om 08.30 uur schrijft de eerste wandelaar uit Münster zich in. In Duitsland kennen ze zulke sponsorlopen niet en daarom komt hij graag naar Nederland voor de Booksteps-wandeltocht. Daarna druppelen er steeds meer deelnemers binnen. De oudste is 93 jaar en de jongste 6 maanden oud. Het is 12.59 uur als de 384ste deelnemer zich aanmeldt voor de 10km.

Eerst gaat het richting het centrum van Wijk bij Duurstede. Via de Markt en de Mazijk bereiken de wandelaars kasteel Duurstede. De 5 km heeft het verste punt bereikt en keert terug naar het Revius. De langere afstanden lopen naar de Irene sluizen en vandaar over Lekdijk West en Oost. Ze genieten van het gakken van de ganzen en het wijdse uitzicht. Het Amsterdam-Rijnkanaal steken we weer over, waarna de 10 en 15 km via boomgaarden ook richting finish gaan. De 20 en 25 km stapt door richting Dwarsdijk en Molenspoor. Via de oevers van de Oude Kromme Rijn en het klompenpad langs de Kromme Rijn wordt de molen Oog in 't zeil van Cothen bereikt. De laatste kilometers gaan door en langs boomgaarden. Aan de starttafel kiest de wandelaar een kleurige Booksteps-button en de organisatie ontvangt vele complimenten. Iedereen heeft genoten!